Enkele Projecten

Electrifying Mercedes-Benz 190SL

Door de actuele klimaatproblematiek en voorliefde voor innovatie, wou de eigenaar van dit project een bestaande Mercedes-Benz 190SL ombouwen naar een elektrisch voertuig. De conversie houdt niet enkel rekening met het totale gewicht, gewichtverdeling, licht verbeterde prestaties maar ook met de volledige omkeerbaarheid naar de originele configuratie. Hierbij komt veel prototypewerk kijken en is de voorgeschiedenis van UncleBen in oldtimers en productontwikkeling zeer handig meegenomen.


Geïntegreerde logo wall

Door het vele thuiswerk wordt een bureauruimte met de juiste akoestiek alsmaar belangrijker. Niet alleen moest het logo van de firma centraal komen voor webcam meetings, ook demping voor de echo's in de ruimte en sfeerverlichting werden geïntegreerd in dit kunstwerk. De eikfineer is een terugkerend element in het bureaumeubel en de petrolblauwe kleur vinden we ook terug in de rest van het minimalistische interieur.


Minimalistisch Diorama

Playsam staat bekend voor zijn uitgepuurde vormen en stevig speelgoed. Ook met de uitwerking van de Volvo concept car zijn ze hier zeer goed in geslaagd. In diezelfde stijl werd een diorama ontworpen om die Volvo op te laten gaan in de Zweedse (deels besneeuwde) natuur.


Verfijnen Ford Explorer

Deze pittige dame kocht deze wagen ter vervanging van haar bestelwagen die haar Deense Dogs naar wedstrijden bracht. Toch mocht er voor haar nog meer verfijning in de details worden gestoken. De wielen, deurstrip en handvaten werden anthraciet gemaakt, de Ford logo's werden vervangen door zwarte examplaren en de remklauwen werden rood gemaakt. Helemaal klaar voor het volgende seizoen van de internationale hondenshows!


Mudkitchen voor de allerkleinsten

Wat is er beter dan een gepersonaliseerd verjaardagscadeau te maken voor je petekind. De vraag was of er een soort van keuken kon gemaakt worden waar naar hartenlust kon gespeeld maar vooral gesmodderd worden. Uit afvalstukken werd deze 'mudkitchen' gemaakt die helemaal klaar is om het hele jaar door in de tuin naast de zandbak te staan.


Brievenbus met apart pakketjesluik

Bij een stijlvolle villa hoort ook een stijlvolle brievenbus. Het huisnummer moest duidelijk zijn, zwart werd de kleur en niet enkel brieven maar ook pakketjes moesten ontvangen kunnen worden. Zo is er aan de achterzijde een extra luik voorzien met codeslot zodat alle Zalando pakketjes netjes droog blijven om 's avond te kunnen passen.


Cortenstalen tuininrichting, staptegels, borduren,...

Een afwerking van een vergeten hoekje, stapstenen naar de voordeur, een borduur in Cortenstaal als accent in je tuin,... als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken!


Maatkast voor in de badkamer

Deze badkamer had een verloren hoekje naast de afkasting van de leidingen naar de zolder. De weegschaal en Swiffer vonden er hun thuis maar dit zou beslist beter kunnen. Een maatkast vergrootte niet alleen de bergruimte maar ook werd de kast 'flush' geplaatst zodat deze in één vlak met de muur ligt en een verruimend gevoel geeft.


Berging/Wasplaats

Tegenwoordig verzamelen we vaak een muur vol met meters, omvormers en collectoren. Dat wordt snel een rommeltje omdat standaard kasten hier moeilijk voor te plaaten zijn. Wij zijn aan de slag gegaan met de oude keuken die er stond, de wasmachine en de meters om hierrond een maatkast te ontwerpen met extra bergruimte. Zo zijn de fronten van de bestaande keuken opgefrist, de meters weggewerkt en makkelijk bereikbaar en de wasmachines voorzien van zeer veel extra bergruimte en een lade om de was op te plooien. Geen stof meer en alles netjes op zijn plaats.


Mancave/Atelier

In deze garage werd enkele jaren geleden een mezzanine geplaatst om zo meer opslagplaats te krijgen. Uiteraard wordt dit snel onoverzichtelijk. Na samen de mogelijkheden te bekijken werd er gekozen om hier een volwaardige kamer van te maken die dienst doet als hobbykamer aangevuld met auto memorabilia. Het centrale stuk werd een maatwerk vitrinekast voor de vele miniaturen, netjes geplaatst achter plexiglas tegen het stof en grijpgrage kindervingers.


Honda P50 Cover

Door de exclusiviteit en ouderdom van deze brommer werd het steeds moeilijker om wisselstukken te vinden. Ook bij deze Honda werd de zoektocht naar de juiste cover in goede staat een grote opgave. Van een bestaande cover werden maten genomen en gedigitaliseerd om vervolgens een aantal kopieën te 3D printen. Klaar voor de vele toekomstige ritjes!


Boekenrek in Blauwstaal met Bamboe leggers

Dit kamerbreed boekenrek werd uitgevoerd in blauw staal met warme hout toetsen van Bamboo. Op maat gemaakt en zeer sterk voor de vele boeken die het rek zal huishouden. Lade cassettes kunnen nadien op diverse plaatsen nog worden toegevoegd.


Vitrine voor Modelauto's

Bij deze opdracht was het de eis om de uitgebreide collectie miniaturen op te nemen in het interieur. Zijn bureau was de geschikte plek om meer kleur in de ruimte te brengen. De integratie met de kastenwand zorgt ervoor dat de vitrine nu ook als lichtelement wordt beschouwd. De sobere witte balk wordt afgewisseld met berkenmultiplex waartussen plexi glazen plaatjes de miniaturen presenteren. Alle aandacht gaat hierdoor naar elk tijdloos designobject.


Bloembakken in Cortenstaal

Overgeleverd aan de natuurelementen verweren deze bloembakken op elk zijn manier. Cortenstaal staat erom bekend om dat eenmaal als het geroest is, deze roestlaag als beschermlaag optreed en daardoor niet verder of doorroest. Deze stevige bloembakken zijn daarom bestand tegen de tand des tijds en behoeven zeker geen fluwelen handschoentjes. Uiteraard ook weer op maat gemaakt waardoor elke afmeting geleverd kan worden.


Valbescherming trap

Deze gang, met aan weerszijden een raam en centraal de trap, vormt het kern van de eerste verdieping. De vloer loopt daarom ook over in zowel de trap naar het gelijkvloers, de trap naar de zolderverdieping alsook iedere kamer op deze verdieping. Als stijlelement om meer kleur toe te voegen is er voor een contrasterend parachutekoord gekozen. Niet alleen was hierin een groot kleurenspectrum voorradig alsook kon de veiligheid gegarandeerd blijven. Het is speels, open en kleurt de ruimte als een waterval. Ook de vloer, wanden en trap werden hier aangepakt door UncleBen.


Land Rover Series III Scale 1/2 project

Met het idee om een mini versie van mijn Series III te maken is deze exacte half-scale kopie tot leven gebracht. Deze volledig elektrische Land Rover is dus zero-emission en makkelijk in te stellen naar een veilige snelheid voor uw kind. Met differentieel, gaspedaal, klapzetels, motorkap, neerklappende voorruit en volledig operationele lichten, komt deze mini Land Rover aardig dicht in de buurt van het originele icoon. Dit project is nog niet volledig klaar maar vele technieken zoals lassen, 3D printen, lasersnijden en plooien van diverse onderdelen alsook de elektriciteit, het houtwerk en kleine draaiwerken waren nodig om het project verder te helpen.


Touring Wegenhulp Reclame

Zoals velen zich wel kunnen herinneren is Touring Wegenhulp onlosmakend verbonden met de Renault R4. Toen een oude licht/dakreclame beschikbaar kwam, was het dan ook een logisch gevolg om niet enkel de lichtreclame te restaureren maar deze dan ook te monteren op een Renault R4. Na enkele aanpassingen naar 220V en ophangpunten in het dak te voorzien, hangt dit icoon voortaan in een mancave.


Brievenbus en plantenborders in Cortenstaal

Een van de materialen dat mooier wordt met het verweren is bijvoorbeeld Cortenstaal. Niet alleen behoudt het zijn stevigheid, ook is het de ideale keuze in de tuin. In deze tuin werden niet enkel de verhoogde plantenborders uitgewerkt in Cortenstaal, ook de brievenbus werd op maat getekend en voorzien van contrasterende huisnummers en namen in de klep. Wanneer de Taxus haag volgroeid is, vormt zij de bruin/rode baken in de lijn van groen.


Sunbeam 1000HP record car in Plexi

Voor de Interclassics Brussel oldtimershow, kon een van de twee Sunbeam V12 motoren geleend worden van het Beaulieu motormuseum in Groot Brittanië. Om de motor te presenteren werd de record auto op schaal 1/1 uitgewerkt in Plexi. Na de show vond het Beaulieu auto museum de installatie zo impressionant dat deze opgenomen werd in hun permanente tentoonstelling. Wil je een foto als coureur in deze Sunbeam, dan zal je voortaan naar Engeland moeten.


Tuinhuis in Cortenstaal

Je hebt tuinhuisjes op het einde van de tuin voor je grasmachine en je hebt tuinhuizen. Dit tuinhuis wordt centraal in de tuin geplaatst om niet enkel tuingereedschap in op de bergen maar ook een oldtimer aan de andere zijde te parkeren. Het middenstuk wordt volledig in glas uitgewerkt voor de orangerie met dubbele klapdeuren naar de tuin en terras toe. Die ongewenste regenbui tijdens je barbecue met vrienden kan daarom makkelijk worden opgevangen.De buitenkeuken fungeert vervolgens niet enkel om je tuin-evenementen te ondersteunen maar ook om je moestuin te onderhouden. Net zoals de woning is er geopteerd voor een strakke en moderne look. Over de gelaste staalconstructie werd een OSB onderdak geplaatst, hierop het lattenwerk om vervolgens af te werken in Cortenstalen panelen. De overhang werd in witte aluminium panelen afgewerkt om vervolgens de kopse kanten, waar de deuren in zijn verwerkt, af te werken in hout. Binnenkort worden de werken vervolledigd.


Werkkamer met inox werkbladen over keukenelementen

Een extra werkruimte in je atelier is altijd handig. Zeker wanneer deze volledig kan worden afgesloten van stof en andere hinderlijke elementen. UncleBen bouwde niet enkel de extra verdieping, ook de wanden in gipskartonplaat, de elektriciteit als de installatie van de keukenelementen werden door ons verzorgd. Het blad werd vervolgens afgewerkt in hoogwaardige geborstelde inox om zo bestand te zijn tegen zuren of andere vloeistoffen. Makkelijk in onderhoud en stevig om aan te werken ondanks zijn geringe dikte.


Uitschuifbare lade voor Ford F150 Pickup

Als aannemer heb je nood aan stevig en robuust materiaal. Een wagen met voldoende plaats en trekkracht mag dan ook niet ontbreken. Helaas is zo'n laadbak niet optimaal zonder er elke keer in en uit te moeten klimmen. UncleBen ontwikkelde daarom op maat van de klant twee onafhankelijk uitschuifbare lades om de werkkoffers op te plaatsen. Niet enkel de geringe dikte was cruciaal voor de hoogte van de koffers, ook het volledig uit kunnen trekken en de hoge draagkracht waren top prioriteiten. Door deze gereedschapslades volledig aan de wagen aan te passen, wordt er nu optimaal gebruik gemaakt van het laadvolume en is het zeer makkelijk bereikbaar. Volledig getekend, gelast en geassembleerd in eigen atelier.


Cactus Wand

Planten zijn voor deze eigenares haast niet weg te denken. Naast een ruim assortiment aan kamerplanten, is er ook een verzamelijk cactussen aanwezig in de woon/eetkamer. Er was de vraag om meer warmte te brengen in de ruimte alsook een accent muur. De combinatie met berkenmultiplex en de cactussen vult die noden dan ook perfect in. Het verplaatsen van niveaus aan de hand van de seizoenen is in een wip gebeurd waardoor voor elke cactus zijn plaatsje in de zijn zon gegarandeerd is. Ook de uitbreiding of zelfs de stopzetting van de hobby heeft geen grote impact op de woonruimte.